Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада знову взялася за отруєння Ющенка. Шуфрич каже про спекуляції слідчих

Вівторок, 31 березня 2009, 16:50

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин отруєння кандидата на пост президента Віктора Ющенка.

За відповідне рішення проголосувало 244 депутатів, зокрема 173 "регіонали", 42 БЮТівці, 2 НУ-НСівці і 27 комуністів.

Один з авторів проекту постанови "регіонал" Нестор Шуфрич, закликаючи депутатів відновити роботу комісії щодо отруєння Ющенка, заявив, що "суспільство має знати правду – чи було отруєння, чи ні, а якщо отруїли, то хто".

"Тому що ми чули, що спочатку до отруєння було причетне оточення Кучми, потім – оточення самого Ющенка", - сказав він.

Крім того, Шуфрич зазначив, що слідча комісія має розібратися у ситуації, що склалася у слідчій групі Генпрокуратури, що займається цією справою.

"Слідчий Донской, який був на засіданні Печерського райсуду у справі Жванії, визнав, що він намагався створити враження причетності Жванії до отруєння замість того, щоб шукати докази! Цей же слідчий, як нам стало відомо, вимагав і вибивав свідчення на своє керівництво", - обурився він.

Крім того, він закликав комісію з’ясувати зв’язки керівника слідчої групи ГПУ Галини Климович з президентом та його сім’єю.

"Треба перевірити той факт, що керівник слідчої групи Климович більше спілкується з Ющенком та членами його родини, ніж з самим слідчим управлінням. І є факти, що минулої п’ятниці... вона була у Ющенка", - сказав Шуфрич.

"І тому виникає питання, як може керівник слідчої групи спілкуватися з Ющенком, який поки що є у справі потерпілим? Ми маємо поставити крапку на цих спекуляціях", - додав він.

Під час обговорення питання створення комісії лідер групи "За Україну!" В’ячеслав Кириленко заявив, що з ними ніхто не погоджував склад комісії, і вона нараховуватиме лише тих депутатів, "які особисто зацікавлені довести, що жодного отруєння президента не було".

"Це буде не робота слідчої комісії, а виконання політичного замовлення перед президентськими виборами", - заявив Кириленко.

Водночас Шуфрич спрогнозував, що звіт слідчої комісії відбудеться до початку президентської кампанії, що не вплине на її хід.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування