Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка лікували від хвороби "юшо". Інше – "псевдодіагнози"

Четвер, 5 березня 2009, 15:30

Доктор Ольга Богомолець, яка лікувала президента Віктора Ющенка протягом 2005 року, не сумнівається в тому, що він був отруєний діоксином.

У цьому упевнені також японські лікарі, заявила вона в інтерв'ю "Фокусу".

"У мене немає жодних сумнівів щодо того, від чого я лікувала президента. Коли я чую безглузді псевдодіагнози на кшталт "наслідки омолоджувальних процедур" чи "укусів бджіл", то констатую факт найжорстокішого порушення права мого пацієнта на чесність", - сказала Богомолець.

Коментуючи думки про те, що отруєння, можливо, взагалі не було – як, зокрема, заявляв депутат від "НУ-НС" Давид Жванія, який був близьким другом Ющенка під час виборчої кампанії 2004 року, вона іронічно сказала:

"Вибачте, а ім'я, яке ви називали, – це хто? Професор-токсиколог? Я з ним не знайома, ніколи не говорила і говорити не буду".

"Перед тим як Віктор Андрійович поступив до мене на лікування, йому дійсно ставили різні діагнози: грип черевної порожнини, панкреатит складної форми, навіть симптоми інфаркту. Коли прогноз летальності із захворювання виріс до 80%, лікарі почали шукати токсичні фактори. І тільки повторний аналіз показав, що це діоксин", - наголосила Богомолець.

Вона зазначила, що тоді "не існувало ні методів його виведення, ні антидотів", "такий пацієнт в Україні один", хоча були аналогічні випадки в інших країнах.

"Усі сумніви в мене розвіялися в той момент, коли представники японського посольства привезли до мене у клініку двох медиків. Вони сказали: "У нас немає сумнівів, що у вашого пацієнта отруєння діоксином. У нас величезний досвід у спостереженні за такими хворими". І вручили мені книгу про хворобу з назвою "юшо", - розповіла колишній лікар Ющенка, і пояснила:

"Так назвали дивне захворювання, яке виникло років 30 тому у Західній Японії. Ознаки проявлялися насамперед у характерному висипу на шкірі. Епідемія стала результатом масового отруєння японців рисом, що пройшов неправильну технологічну обробку діоксином".

"Усі клінічні прояви хвороби, описаної в подарованій мені монографії, цілковито відповідають симптомам, які я спостерігала у свого пацієнта на початку захворювання і пізніше. На жаль, книга не розповідає про методи лікування, про прискорення виведення отрути з організму", - додала Богомолець.

За її словами, "женевським колегам вдалося зрозуміти і розшифрувати хворобу", але організм Ющенка, по суті, "сам знайшов потрібний механізм" одужання: "Виявилося, що чим важча форма отруєння, тим швидше організм намагається виштовхнути отруту із себе. Абсолютна ж протиотрута для такого випадку не знайдена досі".

"Зараз можна точно говорити про те, що загальний стан пацієнта не порушено. Він значно здоровіший більшості наших політиків. Але ж його випадок був одним із найскладніших у світовій практиці", - сказала Богомолець, додавши, що "на земній кулі сьогодні нараховується усього кілька таких пацієнтів... і якщо порівнювати перебіг хвороби, то у Віктора Андрійовича найважчий ступінь захворювання".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...