Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратуру зробили відповідачем у справі Жванії

П'ятниця, 10 квітня 2009, 09:46

Печерський райсуд Києва, який розглядає позов про захист честі й гідності депутата Давида Жванії до заступника глави секретаріату президента Ігоря Пукшина, вирішив залучити у якості співвідповідача у цій справі Генпрокуратуру.

Таке рішення було прийняте на засіданні суду в четвер, 9 квітня, пише газета "Комерсант-Україна".

Це засідання почалося з подачі представниками Жванії заяви про збільшення позовних вимог.

На минулому судовому засіданні як свідок був допитаний прокурор-криміналіст Генпрокуратури Олексій Донськой. Представники депутата, посилаючись на те, що тоді були встановлені нові факти, попросили суд залучити ГПУ в якості співвідповідача і зобов'язати відомство спростувати оприлюднену інформацію, а саме – заяву Донського про можливу причетність Жванії до отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка, зроблену ним 23 липня 2008 року.

Останні події

"Мій досвід слідчого дозволяє припустити два варіанти: або він (Жванія) чогось чи когось боїться у зв'язку з розслідуванням цієї справи, або він сам причетний до злочину", - заявив тоді слідчий.

Після цього Пукшин заявив, що Жванія "прямо чи опосередковано допоміг кандидату в президенти повечеряти отрутою", тому що був одним із головних організаторів вечері, на якій, як вважається, був отруєний Ющенко.

"Він (Донськой) повідомив (у суді), що зроблена ним заява була тотожною заяві Ігоря Пукшина, відповідно, інформація, розповсюджена Пукшиним, була отримана з офіційного джерела", - аргументувала свою позицію на засіданні суду 9 квітня представник депутата Оксана Дитинко.

Представник заступника глави секретаріату президента Олександр Білоус заперечив: "Позивачем одночасно змінюються і предмет, і підстави для позову, а Цивільним процесуальним кодексом це не дозволено. Але позивач може звернутися з окремим позовом до Генпрокуратури чи Донського".

Вислухавши обох, суддя задовольнив клопотання представника депутата і ухвалив рішення залучити Генпрокуратуру в якості співвідповідача.

Згідно з рішенням суду Донськой, будучи першоджерелом інформації про можливу причетність Жванії до отруєння Ющенка, також притягнутий до справи як третя сторона.

Крім збільшення позовних вимог, у ході судового засідання представник депутата оголосила про намір вимагати через суд регламент ГПУ, затверджений наказом генпрокурора, у якому, серед іншого, прописано порядок поширення службової інформації. За словами Дитинко, про нього відомо зі ЗМІ, "але в широкому доступі його немає, тому ми не можемо надати його самостійно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
17:06
В якій європейській країні діти найбільше зловживають алкоголем – дослідження
Усі новини...