Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче активізації співпраці з Азербайджаном

П'ятниця, 10 квітня 2009, 10:15

Президент України Віктор Ющенко у Баку зустрівся з головою парламенту Азербайджану Октаєм Асадовим.

Про це повідомляє у п’ятницю вранці прес-служба президента.

Ющенко наголосив, що міжпарламентське співробітництво відіграє важливу роль у розвитку двосторонніх відносин України та Азербайджану і висловився за активізацію такої співпраці як на двосторонньому, так і багатосторонньому рівнях, зокрема в рамках ГУАМ.

Президент високо оцінив взаємодію парламентаріїв двох держав у рамках міжнародних організацій, зокрема Ради Європи, ОБСЄ, ОЧЕС, НАТО.

У ході переговорів Ющенко подякував азербайджанській стороні за підтримку у питанні визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років.

У зустрічі взяли участь члени української офіційної делегації.

Крім того, Ющенко взяв участь у церемонії покладання квітів до Меморіального комплексу на Алеї Шахидів у Баку, вшанував хвилиною мовчання пам'ять воїнів, які загинули в Нагірному Карабасі, а також вшанував пам'ять загальнонаціонального лідера Азербайджану Гейдара Алієва, поклавши квіти до його могили. Президент також поклав квіти до могили дружини Алієва Заріфи.

У цих заходах також взяли участь члени офіційної делегації України.

Як відомо, Ющенко перебуває з дводенним офіційним візитом в Азербайджані. У четвер він, зокрема, зустрівся з президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим.

До складу української делегації входять: т. в. о. міністра закордонних справ Володимир Хандогій, міністр оборони Юрій Єхануров, заступник міністра економіки Наталія Бойцун, заступник міністра палива та енергетики Бурзу Алієв, заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун, перший заступник гендиректора Національного космічного агентства Валерій Комаров, ректор КНУ ім. Т. Шевченка Леонід Губерський.

Віктора Ющенка в поїздці супроводжує його дружина Катерина.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування