Азаров зрозумів, що Тимошенко відводить очі МВФ

П'ятниця, 10 квітня 2009, 11:14

Член парламентської фракції Партії регіонів Микола Азаров критикує позицію Кабінету міністрів щодо реалізації антикризової програми без внесення змін до державного бюджету.

"Україна існує практично без бюджету, без антикризової програми і з недієздатним урядом", - говориться в коментарі Азарова, переданому УНІАН прес-службою народного депутата.

Згідно з інформацією Азарова, уряд Юлії Тимошенко не має наміру подавати для розгляду у Верховній Раді проект змін державного бюджету разом із так званою антикризовою програмою.

"Міністерство економіки не працює над переглядом макроекономічних показників, а в Міністерстві фінансів, відповідно, ніхто не працює над підготовкою реалістичних змін до бюджету. Тобто, триває існування за принципом "може крива вивезе", - вважає Азаров.

Він переконаний, що розглядати будь-які програми уряду без того, щоб їм відповідали зміни до бюджету, що визначають ресурси для виконання таких програм, – абсолютно безглуздо.

Азаров вважає, що за підсумками розвитку соціально-економічної ситуації в першому кварталі 2009 року "Україна стала зоною економічного лиха".

"На жаль, песимістичний прогноз Світового банку про падіння ВВП на 9% і щодо витка інфляції до 16,4%, а на мій погляд, більш як 25%, цілком реальний", - констатував депутат.

Також Азаров прогнозує, "що в другому півріччі країна зіткнеться з повномасштабною бюджетною кризою, у багато разів важчою, оскільки уряд з початку року розбазарив всі мізерні ресурси, вліз в астрономічні внутрішні і зовнішні борги, загнав економіку в глибоку тінь".

"Те, що уряд Тимошенко видає за "антикризовий план" - не що інше як хаотичний набір побажань, намірів, покликаних відвести очі Міжнародному валютному фонду. В урядовій "програмі" немає чесного аналізу ситуації, немає правдивих сигналів економіці", - сказав Азаров.

На його думку, програма не вирішує жодної з проблем, що реально загострюються: зайнятості, соціального захисту, підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати, пенсії, припинення падіння цілих галузей економіки, зміцнення гривні, наведення ладу в банківській системі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...