Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Молдавська опозиція не вийшла протестувати. Воронін одержав спецвантаж з Росії?

П'ятниця, 10 квітня 2009, 11:20

Опозиція не вийшла на акцію протесту в центрі Кишинева, запрошення на яку добу розсилали по інтернету.

Її початок був запланований на 10 годин ранку за місцевим часом, передають Новости Молдовы.

Зараз на центральній площі Кишинева знаходиться 10-12 журналістів і один поліцейський-регулювальник. З ранку в місті пішов дощ, який може затягтися до вечора.

Раніше президент Молдови Володимир Воронін заявляв, що не дасть повторитися подіям вівторка. Наказ застосовувати силу уже відданий спецпідрозділам поліції, яка охороняє будівлі уряду і телецентр.

Газета Комерсант припускає, що Воронін заручився підтримкою Москви, оскільки починаючи з 6 квітня він щодня спілкувався телефоном з російським президентом Дмитром Медведєвим.

Видання також повідомляє, що зранку у середу в Кишинів з Росії літаком була доставлена велика партія спецзасобів для придушення безпорядків.

Так високопоставлене джерело в міжнародному аеропорту Кишинева повідомив, що рано зранку у середу сюди з підмосковного Раменського прилетів ІЛ-76 з "небезпечним вантажем на борту".

"За годину під посиленою охороною з літака були вивантажені ящики з газовими гранатами "Черемха" і іншими спецзасобами. О 7:14 ранки борт полетів назад",— розповів співрозмовник видання.

У той же час міністерство оборони Росії і міністерство внутрішніх справ Молдови заявляють, що їм нічого не відомо про спецвантаж.

Так заступник міністра оборони РФ Володимир Поповкін, заявив, що він "не в курсі, що туди щось доставляється".

МВС Молдавії також повідомило, що нічого не знає про таку поставку з Росії.

"Нам нічого не відомо про таку поставку. МВС Молдавії має достатню кількість сил і коштів для підтримки громадського правопорядку", - повідомила начальник прес-центру МВС Молдавії підполковник Алла Мелека.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування