Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче свій супутник

П'ятниця, 10 квітня 2009, 12:11

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє ухвалити на засіданні уряду в п’ятницю рішення, необхідні для розвитку космічної галузі в нових економічних умовах.

Про це вона заявила на виїзному засіданні уряду в Дніпропетровську, повідомляє прес-служба уряду.

Тимошенко зазначила, що під час засідання уряд розгляне та ухвалить "16 ключових постанов, які створять спеціальні умови для розвитку галузі та дадуть новий поштовх в системі її фінансування".

За словами прем'єр-міністра, сьогодні необхідно провести повну інвентаризацію ракетно-космічної галузі, переглянути її структуру, оцінити стан підприємств та визначити перелік заходів щодо їх підтримки.

"Навіть у часи глобальної кризи, у часи великих фінансових випробувань ми маємо можливість і шанс дати якісно новий поштовх для розвитку ракетно-космічної галузі", - заявила вона.

Також за словами прем’єр-міністра, на засіданні уряду обговорюватиметься питання створення Національної супутникової системи зв’язку. "Нам треба мати власний супутник, і на це потрібно витрачати кошти", - підкреслила Тимошенко.

Засідання уряду присвячене Дню працівника ракетно-космічної галузі та Всесвітньому Дню космонавтики, а також 50-річчю з дня заснування Державного конструкторського бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування