У Ющенка кажуть, що Тимошенко хоче пустити гроші МВФ на новий популізм

П'ятниця, 10 квітня 2009, 14:00

Заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський висловив здивування заявами прем’єра Юлії Тимошенко про можливість виплат компенсацій вкладів Ощадбанку після президентських виборів.

Про це сказано у повідомленні прес-служби президента.

"Експерти запитують, як може МВФ виділити гроші, якщо очільник уряду неприкрито планує використати цей ресурс на оплату популістичних передвиборчих обіцянок?", - зазначив Кислинський.

На його переконання, "співпраця і єдність усіх гілок влади полягає у щоденній кропіткій роботі з подолання кризи, а не вимірюється кількістю піар повідомлень, поданих на десерт іноземним експертам, чи пилом, пущеним в очі, нашим партнерам з МВФ".

"На жаль, заклик президента - відмовитися від ведення виборчої кампанії до її офіційного початку, а спрямувати свої сили та енергію на полегшення життя громадян в умовах складної економічної ситуації залишився поза увагою прем'єр-міністра. Але цей факт, на мою думку, робить зрозумілими її справжній інтерес та пріоритети", - сказав Кислинський.

На його думку, прем'єр "і далі намагається гіпнотизувати громадян яскравими картинками про пожвавлення економіки, змусивши Держкомстат приховувати реальні статистичні показники".

Він наголосив, що "усі антикризові заходи Тимошенко обмежуються переліком вимог МВФ, однак цей кредит призначений лише для гасіння пожежі економічної кризи, тоді як відбудовувати поруйновану недолугими діями будівлю вітчизняної економіки повинен саме уряд".

"З одного боку, прем'єр-міністр навмисно створює завищені очікування стосовно кредиту МВФ. З іншого - свідомо "спускає на гальмах" виконання зобов'язань по кредитній угоді, бо практично кожен пункт, під яким поставила свій підпис прем‘єр, вимагає ухвалення урядом чи коаліцією непопулярних рішень. Ймовірно, таким чином Тимошенко у черговий раз готується перекласти свою провину на когось, як ми вже бачили не один раз", - зазначив Кислинський.

Як відомо, Тимошенко висловила сподівання, що після президентських виборів у неї буде більше можливостей у плані повернення заощаджень вкладникам "Ощадбанку".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News