Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко висловив "респект" Тимошенко за експертизу

П'ятниця, 10 квітня 2009, 16:36

Майор Микола Мельниченко вітає "мужній" крок прем'єра Юлії Тимошенко щодо виділення 150 тисяч гривень на фоноскопічну експертизу записів, зроблених ним у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми.

"Юлія Володимирівна Тимошенко зробила дуже мужній вчинок, виділивши 150 тис. грн. На проведення експертизи, "респект" їй", - сказав Мельниченко в інтерв'ю газеті "Сейчас".

На питання, на якому етапі зараз перебуває проведення експертизи, він відповів:

"Я не можу розголошувати подробиці. Коли ми її починали, сподівалися завершити до лютого. Вона рухається, це - факт. Україна отримає висновки експертів, шкода, що пізно. Нам потрібно зробити все, щоб справу було передано до суду до початку виборчої кампанії в Україні".

Водночас Мельниченко зазначив, що не пов'язує призначення експертизи з президентськими виборами.

"Фоноскопічна експертиза повинна була закінчитися ще в 2000 році, максимум - у 2001-му. За цей час ми пережили президентські вибори, кілька парламентських і зараз підходимо до ще однієї президентської кампанії. Тому я б не прив'язував факт виділення коштів до жодних з них", - сказав він.

Водночас майор зазначив, що БЮТ і Блок Литвина виступають проти створення в парламенті тимчасової слідчої комісії для продовження розслідування "гучних" справ, "скоєних високопосадовцями під час правління Кучми в Україні".

"З одного боку, Кабмін, який очолює Тимошенко, виділяє кошти на проведення експертизи, з іншого - її фракція в Раді виступає проти створення ТСК, яка продовжила б розслідування резонансних справ, що перебувають на моніторингу ПАРЄ. Не відкрию таємниці: категорично проти створення ТСК виступають Блок Литвина і БЮТ", - сказав майор.

На його думку, Тимошенко "просто не знає про цю ініціативу".

"Як тільки вона довідається, то обов'язково дасть команду своїм підлеглим проголосувати за створення такої комісії", - вважає Мельниченко.

На запитання, якою буде його реакція, якщо Тимошенко не дасть такої команди, він відповів:

"Тоді в моїх очах вона перейде до когорти тих людей, яких не можна допускати до влади. І Ющенку, і Тимошенко, і Януковичу потрібне юридичне, а не політичне завершення даної кримінальної справи".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування