Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія розраховує швидко зам'яти "безвідповідальність" Газпрому

П'ятниця, 10 квітня 2009, 20:03

Глава МЗС Росії Сергій Лавров відкидає будь-яке політичне підґрунтя інциденту з газопроводом у Туркменії.

"Ця аварія чисто технологічна. Фахівці нею займаються. Розраховую, що це все буде швидко улагоджено", - сказав він у п'ятницю журналістам, відповідаючи на запитання, чи немає політичних аспектів у тому, що Туркменія припинила подачу газу до Росії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Лавров також прокоментував заяву туркменського МЗС з приводу інциденту на газопроводі.

"Нікому не подобається, коли відбуваються технологічні аварії на газопроводі. Зрозуміло, що це викликає такі емоції", - вважає російський міністр.

Лавров також не став коментувати дані ЗМІ про те, що аварія сталася через те, що російська компанія "Газпром" різко скоротила - приблизно на 90-95% - відбір туркменського газу.

"Саме головне зараз - ліквідувати аварію. Цим займаються і наші, і туркменські фахівці. Я не чув ні про які 95%", - сказав він.

Російський міністр також прокоментував хід переговорів щодо укладення угоди з Туркменією про будівництво газопроводу "Схід-Захід".

"Питання, що стосуються розвитку газотранспортної інфраструктури на території суверенних держав, вирішуються у відповідності з тими рішеннями, які приймають ці держави", - сказав він.

"У тій мірі, в якій це стосується можливого підключення зарубіжних партнерів, Росія буде розглядати питання своєї участі", - повідомив Лавров.

Як відомо, раніше МЗС Туркменії звинуватив Газпром в "необдуманих і безвідповідальних" діях, які спровокували аварію на газопроводі САЦ-4, в результаті якої повністю були припинені поставки туркменського газу в Росію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...