У НУ-НС переконані, що наївний секретаріат марно витрачає час

Субота, 11 квітня 2009, 16:37

Голова комітету парламенту з питань євроінтеграції Борис Тарасюк назвав можливе відновлення візового режиму з країнами ЄС "популізмом".

Про це він сказав в інтерв’ю польським журналістам, повідомляє прес-служба депутата.

"Я не бачу жодних вигод від здійснення такого кроку, це швидше популізм, ніж добре прораховане рішення. Я сподіваюсь, що цей крок не буде зроблено", - сказав депутат.

На думку депутата, таке рішення може призвести "до згортання діалогу щодо запровадження безвізового режиму для громадян України" та "до перегляду угоди про спрощення візового режиму для громадян України".

"Ця пропозиція є спробою грати на громадській думці, яка здебільшого негативна, через випадки необґрунтованих відмов в отримані віз у країни ЄС", - вважає Тарасюк.

Він припустив, що "скасування візового режиму безперечно може додати кілька відсотків до рейтингу будь-якого кандидата на посаду президента", але в той же час "очікувати, що ЄС піде на якісь поступки внаслідок такого шантажу - це марна трата часу та наївність".

Як відомо, раніше заступник голови секретаріату президента – представник президента у парламенті Ігор Попов заявив, що безвізовий режим України з Європою може бути скасовано до 7 травня.

На його думку, такі дії "підштовхнуть європейців скасовувати візи нам".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News