Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа хоче припинити торгівлю кріслами в Раді

Субота, 11 квітня 2009, 18:07

Для проведення демократичних виборів в Україні необхідні зміни виборчого законодавства, котрі перешкоджатимуть проникненню у верхівки партійних списків людей, що купують собі місця в парламенті.

Про це заявила в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" доповідач моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ренате Вольвенд.

"Необхідно внесення окремих поправок, які стосуються реєстру виборців, удосконалення пропорційної системи, що унеможливить концентрацію всіх тих людей, котрі здатні купити собі місця в парламенті, в самій верхівці виборчого списку", — заявила вона.

На думку Вольвенд, для того, щоб наступні вибори відчутно вплинули на розвиток політичної ситуації в Україні, необхідно виконати ряд умов.

"Щоб нові вибори справді реально вплинули на розвиток ситуації, необхідно забезпечити: наявність багаторівневих виборчих округів; відкритість партійних списків; прозорість джерел фінансування політичних сил і окремих політиків", — переконана доповідачка моніторингового комітету ПАРЄ.

Вона припустила, що проведення виборів за наявним законодавством приведе до консервації сьогоднішньої політичної ситуації.

"Наші очікування диктуються очевидною потребою в енергійних людях і нових особах. Проведення нових виборів відповідно до чинного виборчого законодавства навряд чи сприятиме вирішенню цієї проблеми", - сказала Вольвенд.

Необхідність трансформації виборчого законодавства, на думку доповідачки моніторингового комітету ПАРЄ, робить небажаним одночасне проведення дострокових парламентських виборів разом з достроковими президентськими.

"Ми вважаємо за недоцільне проведення дочасних парламентських виборів одночасно з дочасними президентськими. І, навпаки, на наш погляд, необхідно максимально ефективно використати решту часу для вдосконалення виборчого законодавства", — заявила Вольвенд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...