Російський флот у Севастополі хоче вигнати з роботи тисячі людей

Субота, 11 квітня 2009, 19:25

У Севастополі понад 5 тисяч чоловік з поданих з початку року на скорочення 7 тисяч працівників - вільнонаймані Чорноморського флоту Росії.

Про це повідомила виконуюча обов`язки директора міського центру зайнятості Світлана Рендак на засіданні міської антикризової групи, що проходило під головуванням голови міської адміністрації Сергія Куніцина, передає УНІАН.

За словами Рендак, "у перших числах квітня - і це нас дуже турбує - ми практично щодня реєструємо списки на звільнення 500-800 чоловік".

При цьому вона додала, що за аналогічний період минулого року було попереджено про звільнення близько 3 тисяч працівників, а фактично було скорочено близько 900 чоловік.

"Як буде цього року невідомо, але поки що звільнено і прийшло до нас для постановки на облік 450 чоловік", - сказала вона.

Як підкреслила керівник центру зайнятості, "загострюється становище по Чорноморському флоту: з названих мною 7 тисяч чоловік, поданих на звільнення, 5100 вільнонайманих подано на скорочення з організацій ЧФ РФ".

Усього на ЧФ РФ вільнонайманих, за даними Рендак, 17 тисяч 300 чоловік, абсолютна більшість з яких - громадяни України.

І це, як сказала вона, "ще не все: до кінця квітня-травня прийде перша хвиля, котра була наприкінці січня - у лютому, а друга хвиля буде в червні".

За інформацією Рендак, в Севастополі на обліку перебуває 2530 безробітних, "і так трималося практично весь квартал, різких сплесків реєстрації за цей період не було".

Вона також із задоволенням зазначила, що за перший квартал у місті створено 1,5 тисячі нових робочих місць, понад 3,2 тисяч чоловік за цей період було прийнято на вакантні місця.

Міська служба зайнятості з початку року працевлаштувала 750 чоловік, повідомила керівник.

Вона також зазначила, що "на жаль, кількість вакансій у базі даних зменшується, уже 1300 вакансій, а було близько 3 тисяч, причому майже 70% вакансій - робітничі професії".

За її твердженням, "баланс "попит-пропозиція" загострюється, на сьогодні "навантаження" - одна особа на місце, але по службовцям і фахівцям виходить 3 особи на місце".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News