Тимошенко нарешті віддала Гриценку газові угоди

Неділя, 12 квітня 2009, 13:53

Кабмін надав комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони копії газових угод, підписаних в січні між Україною і Росією.

Про це повідомив голова комітету Анатолій Гриценко, відповідаючи на запитання читачів "Української правди" у розділі "Конференції".

Він зазначив, що запит про надання відповідних документів на адресу прем'єра Юлії Тимошенко було відправлено 20 січня.

"З відповіддю не поспішали. Публічно підкреслюючи відкритість уряду, тим не менше прем'єр направила до нашого Комітету копію свого розпорядження, яким заборонила керівнику НАК "Нафтогаз" надавати документи", - написав Гриценко.

За його словами, так продовжувалося більше двох місяців.

"Довелося поставити це питання більш жорстко, з економічною та енергетичною безпекою жартувати ми не маємо наміру. Була розмова з першим віце-прем'єром Турчиновим. Підсумок - на минулому тижні я отримав з Кабміну копії підписаних 19 січня документів, щоправда, з запізненням на два з половиною місяці. Ми вивчаємо ці документи", - зазначив Гриценко.

У розділі "Конференції" на запитання читачів УП також відповідають міністр оборони Юрій Єхануров, міністр молоді та спорту Юрій Павленко, міністр освіти і науки Іван Вакарчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування