Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мітингувальники у Кишиневі хочуть, щоб Воронін відповів за заворушення

Неділя, 12 квітня 2009, 14:42

Учасники акції протесту в Кишиневі ухвалили резолюцію, в якій вимагають від влади проведення справедливого розслідування заворушень, що відбулися минулого тижня, а також суворого дотримання основних прав і свобод людини.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", відзначаючи, що мітинг, який у неділю тривав близько 2,5 годин, закінчився близько 14:00 за кишинівським часом.

У резолюції учасники мітингу також поклали відповідальність за заворушення в Кишиневі на президента Володимира Вороніна, голову парламенту Маріана Лупу і прем'єр-міністра Зінаїду Гречану.

Під час самого мітингу його учасники докладали всі зусилля до дотримання порядку в центрі міста.

Після кожного виступу організатори акції зверталися до її учасників з проханням дотримуватися порядку і не піддаватися на жодні провокації.

Наприклад, організатори протягом кількох хвилин закликали маніфестантів пропустити тролейбус, який, незважаючи на те, що рух було перекрито, проїжджав через центральну площу Кишинева.

Після закликів організаторів мітингувальники розступилася, після чого оплесками проводжали тролейбус.

На площі практично не було поліції. Тільки на перехрестях навколо площі дорожня поліція перекривала рух.

У будівлі уряду стояли п'ятеро поліцейських у касках, але без щитів. Водночас за будівлею уряду залишалися більше 10 автобусів з поліцейськими.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування