Бурджанадзе звинуватила людей Саакашвілі у нападі на опозиціонерів

Неділя, 12 квітня 2009, 16:20

Одна з лідерів грузинської опозиції, екс-спікер парламенту Ніно Бурджанадзе звинуватила керівництво Грузії в організації нападу минулої ночі співробітниками МВС на прихильників опозиції на площі перед парламентом.

"Ми впізнали декількох співробітників МВС в числі групи погромників, і прізвища цих людей ми обов'язково назвемо", - сказала в неділю на інформаційному мітингу прихильників опозиції Бурджанадзе.

Вона звернулася до представників Євросоюзу з проханням вивчити всі деталі нападу на опозиціонерів в суботу вночі.

"Після вчорашнього нападу стало абсолютно ясно, що з Саакашвілі не можна вести жодного діалогу, і вимога про його відставку залишається в силі", - заявила Бурджанадзе.

Проведення мітингу опозиції на площі перед парламентом у Вербну неділю не планувалося, однак після суботнього інциденту на площі спонтанно зібралися кілька тисяч осіб, щоб заявити про свій протест проти дій влади.

Водночас мер Тбілісі Гігі Угулава заперечує будь-який напад з боку співробітників поліції чи міських муніципальних служб на активістів опозиції на площі перед парламентом, де третій день проходить мітинг протесту.

"За домовленістю з організаторами мітингу співробітники Служби прибирання міста прибути на площу перед парламентом для прибирання сміття, що накопичився за три дні. Відразу ж після прибуття наших співробітників на площу група людей почала їх ображати і нанесла побої", - сказав мер.

При цьому він визнав, що на площі частина співробітників була в уніформі, а частина в цивільному одязі.

Між тим у поширених МВС відеокадрах із записом ходу інциденту чітко видно, як співробітники Служби очистки в помаранчевій уніформі з совками в руці не підмітали площу, а забирали з неї у вантажну автомашину багатометрові дошки з розібраної підлоги трибуни, з якої виступали лідери опозиції.

На кадрах, заснятих відеокамерою, що цілодобово працює перед парламентом, видно якусь бійку. Нічого іншого з кадрів, показаних МВС, розібрати неможливо.

Раніше представники опозиції заявляли, що в ніч на неділю разом із співробітниками Служби прибирання на площу прибули до 50 молодих людей, які почали громити трибуну і ламати комп'ютери.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування