Ющенко віддав свої гігантські яйця на виставку

Неділя, 12 квітня 2009, 16:28

У неділю в національному заповіднику "Софія Київська" відкрилася виставка "Українська писанка".

"У митрополичих палатах у нас виставка музейних писанок", - сказав, відкриваючи експозицію, міністр культури і туризму Василь Вовкун, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В експозиції представлені писанки, рушники, посуд для випічки великодніх пасок, миски, виготовлені у 18-му - першій половині 20-го століть у різних регіонах України.

На виставці, яка триватиме до 21 квітня, представлені експонати з різних музеїв України, в тому числі національного музею народної архітектури та побуту "Пирогово", музеїв з Коломиї, Івана Гончара.

В одному із залів - експозиція з колекції президента Віктора Ющенка. У ній, крім писанок, зроблених з курячих, перепелиних і страусових яєць, гуцульський дерев'яний хрест 18-го століття, скрині, дерев'яні статуї ангелів.

На церемонії відкриття виставки була присутня дружина президента Катерина Ющенко.

З нагоди майбутнього свята Великодня, територія заповідника прикрашена символічними великими гіпсовими писанками, а також сплетеними з гілок верби півсферою і конусу з різнокольоровими атласними стрічками.

У передвеликодні і великодні дні на території заповідника лунає дзвін - дзвони встановлені у дворі "Софії Київської" і управляються за допомогою комп'ютера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування