США продовжать допомогу з ядерним роззброюванням України

Понеділок, 13 квітня 2009, 10:08

Україна може розраховувати на продовження співпраці з США у сфері ядерного роззброєння.

Про це заявив посол США в Україні Вільям Тейлор в інтерв'ю Голос.UA.

Він висловив упевненість у тому, що конгрес Сполучених Штатів незабаром розгляне звернення Верховної Ради щодо продовження співпраці з ліквідації ядерної зброї.

"Ми працювали у цьому напрямку кілька років і продовжуватимемо цю роботу. Я впевнений, що конгрес розгляне звернення Верховної Ради і відповість на нього", - наголосив посол.

За словами Тейлора, наразі США реалізують спільну з українською космічною агенцією програму щодо ліквідації ракет, які використовувалися в системі ядерної зброї.

"Ядерної зброї вже немає, проте ракети залишились, і ми зараз співпрацюємо з Національною космічною агенцією, аби ліквідувати ці ракети. Фінансування проекту здійснюється щорічно", - додав він.

Посол повідомив, що нещодавно США запустили пілотний проект із завантаження українських реакторів ядерним паливом від альтернативного постачальника.

Як відомо, 6 квітня Верховна Рада ухвалила постанову "Про звернення Верховної Ради до Конгресу Сполучених Штатів Америки" щодо продовження співпраці з виконання всього комплексу заходів, спрямованих на ліквідацію ядерної зброї в Україні, згідно з угодою від 1993 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування