Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Таїланді розганяють протестувальників стріляниною

Понеділок, 13 квітня 2009, 11:28

Солдати таїландської армії в понеділок відкрили вогонь по протестувальникам, а також використали сльозогінний газ, щоб змусити їх розблокувати дороги в столиці.

Демонстранти, які захопили переважну кількість вулиць столиці, у відповідь жбурляли пляшки з запалювальною сумішшю. Як мінімум 70 осіб поранені, більшість - сльозогінним газом.

Раніше екс-прем'єр Таїланду Таксін Чинават, який вимагає нових виборів, оскільки за його словами, 4 місяці тому уряд був сформований нелегітимно.

Тому він закликав своїх прихильників до революції. У відповідь влада ввела надзвичайний стан в Бангкоку.

Перед цим акції протесту відбувалися в іншому місті – Паттаї. Саме там протестувальники в суботу змогли зірвати проведення саміту Асоціації країн південно-східної Азії

Речник уряду заявляє, що ситуація в Таїланді взята під контроль.

Франція, Британія, Австралія, США, Південна Корея, Філіппіни та Росії вже звернулися до своїх громадян із проханням утриматись від поїздок до Таїланду, а тим, хто вже перебуває в Бангкоку, залишатись в готелях та триматися подалі від протестів.

З боку українського МЗС поки подібних прохань не було.

В грудні минулого року уряд Чинавата був відправлений у відставку після того, як опозиція блокувала будівлю уряду та два головних аеропорти Таїланду. Сам екс-прем'єр рішенням суду був відстронений від політичної діяльності терміном на 5 років.

За матеріалами Associated Press

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...