Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль вирішив підгодувати Луценка за рахунок Гелетея?

Понеділок, 13 квітня 2009, 12:33

Бюджет Державного управління охорони може бути урізаний на 80%.

Це передбачається законопроектом, зареєстрованим у Верховній Раді депутатом від "НУНС" Геннадієм Москалем, пише газета "Дело".

У бюджеті на 2009 рік на потреби відомства передбачено 817,4 мільйонів гривень. Якщо законопроект нардепа буде ухвалено, Держуправлінню доведеться задовольнятися сумою близько 160 мільйонів гривень на рік.

Скорочення бюджету "охоронців" VIP-персон, на думку Москаля, можливо за рахунок зменшення переліку постійно охоронюваних за державний рахунок об'єктів.

"Нашоукраїнець" впевнений, що під охороною повинні залишитися тільки будівлі Кабінету Міністрів, Верховної Ради та секретаріату президента.

"Зараз охороняються президентські дачі, на яких сам Ющенко жодного разу не був. В одному тільки Криму близько 15 дач, що охороняються за кошти бюджету", - заявив він.

Згідно з законопроектом, охороною державних об'єктів, що не ввійшли в новий список, буде займатися спеціальна служба при МВС.

При цьому оплата послуг міліції буде здійснюватися за рахунок бюджету охоронюваного відомства.

Начальник Управління держохорони Валерій Гелетей повідомив "Делу", що бюджету в розмірі 160 мільйонів гривень не вистачить для повноцінної роботи відомства.

Зокрема стане неможливим обслуговування закордонних делегацій, що прибувають в Україну.

"У листопаді минулого року Кабмін вже урізав наші витрати на транспорт і відрядження на 20%. Однак цього року кількість офіційних поїздок за кордон суттєво зросла, тому нам вже не вистачає коштів", - стверджує Гелетей. Також він поскаржився на нечисленність штату охорони.

Зараз в Управлінні працює майже 3 тисячі осіб. За словами Валерія Гелетея, це на 500-800 чоловік менше, ніж передбачено міжнародними стандартами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування