Ющенко хоче вже цього тижня змінити виборчу систему

Понеділок, 13 квітня 2009, 13:05

У Секретаріаті президента наполягають на розгляді вже цього тижня у Верховній Раді законопроектів про вибори народних депутатів України.

Про це заявила заступник голови секретаріату президента Марина Ставнійчук, повідомляє прес-служба президента.

За її словами, це дасть можливість подальшої конструктивної роботи щодо запровадження в Україні відкритих списків з урахуванням слушних положень інших законопроектів, вважає вона.

"Глава держави неодноразово наголошував на необхідності зміни виборчого законодавства шляхом запровадження пропорційної системи виборів за відкритими списками як основи побудови ефективної системи влади та формування якісно нового державного менеджменту", - підкреслила Ставнійчук.

Вона зауважила, що сьогодні пропонуються різні "рецепти" зміни парламентської виборчої системи: від повернення до попередньої змішаної системи до вдосконалення чинної пропорційної виборчої системи шляхом запровадження преференцій, компенсаційних механізмів тощо.

Разом з тим, за її словами, очевидним є одне - оптимального для України варіанту пропорційної виборчої системи на сьогодні не вироблено.

"Незважаючи на те, що впродовж 2008-2009 років до Верховної Ради України подано 7 законопроектів, жоден із них дотепер не був розглянутий у Комітетах Верховної Ради України, жоден не визначений парламентом як такий, що може бути прийнятий за основу", - сказала Ставнійчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...