Кравчук: "Ющенко поводиться, як дитина в дитячому садочку"

Понеділок, 13 квітня 2009, 13:39

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що у нинішнього президента Віктора Ющенка зараз немає підстав для розпуску Верховної Ради, якщо виходити з політичного процесу.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело", коментуючи заяву Ющенка про можливість проведення дострокових парламентських виборів одночасно з президентськими.

"Президент поводиться, як дитина в дитячому садочку, – він щодня хоче нову ляльку. Він повинен визначитися: є в нього підстави чи ні. А так він один день каже, що є, інший – що немає", - сказав Кравчук.

"При президенті Ющенку постійна політична невизначеність, політичне шоу стали нормою українського політикуму. Президент говорить так умовно, з такими припущеннями, що потрібен окремий перекладач, який би витлумачував, чого хоче Ющенко. Ніхто не знає, що він скаже завтра. Тому у своїх прогнозах я виходжу з того, як іде політичний процес, а не зі слів президента", - зазначив він.

"А виходячи з політичного процесу в президента немає підстав для розпуску. Він уже писав указ про розпуск чинного парламенту. То й що? Грошей у бюджеті не виявилося. Це ж було нещодавно. Президент просив грошей у парламенту, а (прем'єр Юлія) Тимошенко сказала, що грошей немає. Розмови заглухли", - підкреслив Кравчук.

На його думку, "політична метушня" продовжиться: "А потім будуть президентські вибори – чи то тоді, коли парламент призначив, чи то тоді, коли скаже Конституційний Суд".

Коментуючи думку, що на Ющенка величезний вплив чинить глава секретаріату президента Віктор Балога, перший президент сказав: "На президента впливає президентське крісло. Хто його йому обіцяє (на другий термін), вселяє ілюзорну надію, що це реально, що він переможе, тому він і вірить".

"Це не обов'язково Балога, це може зробити будь-кий спритний інтриган із тих, які зібралися довкола нього. Вони зараз активно його переконують, що на другий термін прийде якщо не він, то його людина, яка створить йому комфортні умови. Думають же вони про себе, а не про Ющенка", - упевнений Кравчук.

Коментуючи своє звернення до Ющенка з закликом покинути президентську посаду й думку, що це звернення профінансував колишній голова адміністрації президента Леоніда Кучми, екс-лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук, Кравчук сказав:

"Він (Медведчук) дізнався про моє звернення з газет. Подзвонив мені й каже: "Леоніде Макаровичу, це бомба!" Я з ним не радився, не обговорював ніяких тез... Це була особиста ініціатива (Кравчука). Я чотири рази до цього звертався до президента (Ющенка) письмово й усно. Він ніяк не реагував. Та ж доля була й у звернень Ради старійшин. Тому звернувся до нього публічно. І вважаю, що вчинив правильно".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування