Ющенко не згоден з вимогами МВФ, "але іншого вибору немає"

Понеділок, 13 квітня 2009, 14:35

Президент Віктор Ющенко закликає парламент у вівторок ухвалити законопроекти, необхідні для відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це він сказав, відкриваючи нараду за участю прем'єра Юлії Тимошенко, голови Верховної Ради Володимира Литвина, керівництва НБУ та представників МВФ і Світового банку, повідомляє УНІАН.

Ющенко наголосив, що він розуміє, наскільки це непрості рішення, оскільки йдеться про збалансування бюджетів Пенсійного фонду та бюджету НАК "Нафтогаз України".

"Тут йде мова не навколо цифр, а про філософію і поведінку на тому чи іншому ринку, у тому числі і на газовому", - сказав президент.

Він підкреслив, що простих рішень не буває, і хоч він сам не є прихильником вирішення вищезазначених проблем таким чином, як пропонується у законопроектах, але іншого варіанту для відновлення співпраці з МВФ немає.

"Мені важко говорити, що я згоден з такою філософією, але іншого вибору немає, ми поставлені перед фактом", - сказав Ющенко, зауваживши, що системні кроки необхідно було вживати раніше, а зараз необхідно прийняти технічне рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News