Російські здирники готували викрадення дочки екс-голови МВС?

Понеділок, 13 квітня 2009, 15:47

Російське видання "Новая газета" публікує інформацію про те, що російське банд формування, мало намір викрасти дочку екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка – Ірину, а також трьох дуже багатих українців з метою вимагання викупу.

Видання зазначає, що ці бандити брали в заручники комерсантів, чиновників або їхніх дітей і вимагали багатомільйонні викупи.

Газета повідомляє, що їм у руки потрапила флешка з записами телефонних розмов лідера банди Шиліна – який оголошений у розшук і тому перебуває в Уругваї - зі своїми спільниками в Росії й в Україні.

Видання наводить фрагменти розмови Шиліна з поплічником у Москві.

Шилін: Записуй: місто Ірпінь...Це маленьке містечко, навкруги ліс. Там є ресторан "Адмірал". Цікавить господарка цього ресторану. Вона дочка колишнього глави МВС України. Який застрелився. Два рази в голову собі стріляв. Ну там незрозуміло: чи то він застрелився, чи то його застрелили.

Абонент у Москві: Ага, зрозуміло.

Шилин: Її звати Ірина Кравченко. Коли тато в неї був главою МВС, вона працювала першим заступником керівника податкової служби (Кравченко ніколи не займала настільки високої посади в податковій службі, якою у свій час керував її батько). І через неї проходило усе повернення ПДВ. Вона цим рулила. Коротше, бабла намила чимало. Скільки? Я не знаю. І як розмістила, теж не можу сказати...

Абонент у Москві: Угу...

Шилін: Моя людина каже, що пересувається з одним водієм. Він каже, що як мішень вона легка. Єдина проблема, де гроші і як вона ними керує? Ти ж знаєш, що баби-дури. Вона могла їх закопати або в скриньку покласти.

Абонент у Москві: А вік у неї який?

Шилін: Сороковник. От якщо світло-шумові гранати знайти і влупити у салон, то можна діставати всіх тепленьких...

Абонент у Москві: Угу...

Шилін: Для неї сто тисяч євро — не гроші. У неї зараз фірми всякі. Я думаю, що вона сп...ла від 10 до 40 мільйонів. Щодо неї може бути наступна ситуація: якщо її взяти легко, то через два-три дні ситуація проясниться. Вона людина скандальна, і їй ніхто не повірить, що з нею щось трапилось. Її потрібно взяти і сказати: "Ти чого ви....ся? Ти накрала і тобі все мало? Ти чого розгойдуєш ситуацію?" А потім подивитися на її реакцію, що вона буде говорити.

Абонент у Москві: Зрозуміло...

Шилін: Єдина проблема, де її гроші? Ти ж знаєш цих чиновників — ні фірм ні, ні банків. Вони гроші накрадуть, а потім кудись складуть.

Абонент у Москві: Я зрозумів. Буду виїжджати в Київ.

У той же час газета зазначає, що не відомо, коли велися ці розмови, і припускає, що наприкінці 2008-го або на початку нинішнього року.

Зараз у бандитів у полоні знаходяться двоє російських заручників — директор оборонного підприємства Струков і комерсант Пізик.

Про очільника банди толком нічого не відомо. За останні п'ять років він використовував документи на ім'я Шиліна, Жиліна, Шиміна і Марченка. Одні кажуть, що раніше Шилін-Марченко служив у КДБ або ВДВ. А людина, що передала в редакцію флешку, попередила, що в цього формування "свої люди є скрізь, у тому числі в правоохоронних органах і спецслужбах".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування