Кучма пропонує припинити змінювати Конституцію і виконувати діючу

Понеділок, 13 квітня 2009, 16:00

Екс-президент Леонід Кучма закликає припинити всі розмови про внесення кардинальних змін у Конституцію держави і почати виконувати діючу.

"У мене є дві пропозиції: припинити всі розмови про кардинальні зміни в Конституцію, і друге - почати виконувати сьогоднішню Конституцію", - заявив він у ході круглого столу в понеділок.

"Якщо ми не навчимося виконувати сьогоднішню Конституцію, то ніяка завтрашня, якою б вона не була ідеальною, працювати не буде", - додав екс-президент.

Кучма вважає, що зміни в Основний закон ініційовані президентом "з метою відвернути увагу від тієї страшної ситуації, що у даний момент існує в Україні", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Екс-президент упевнений, що діюча на сьогодні Конституція - це "не Конституція, а фактично документ, на який ніхто не звертає уваги".

Зокрема, відповідно до Конституції уряд, нагадав він, є вищим органом виконавчої влади.

Однак, підкреслив Кучма, в останній редакції закону про Кабінет міністрів уряд розглядається як "доповнення до секретаріату президента".

Він також заявив, що якби в 1996 році була прийнята та редакція Основного закону, що була затверджена конституційною комісією на чолі з президентом, тобто самим Кучмою, і главою Верховної Ради Олександром Морозом, то ніяких проблем сьогодні не було б.

"Та Конституція пройшла повз Україну, і ми пожинаємо плоди політичної боротьби, що відбувалася в Україні", - додав Кучма.

Разом з тим, він вважає, що яка б Конституція не була прийнята, "при нинішній владі вона працювати не буде".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування