На Прикарпатті виявили зловживання з коштами на подолання повені

Понеділок, 13 квітня 2009, 16:45

Понад 1 мільйон гривень, виділених на відновлення постраждалого внаслідок липневої стихії Галицького району, "не дорахували" працівники Контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області.

За повідомленням прес-служби КРУ, більша частина цих коштів була використана не за цільовим призначенням, інша безпідставно пішла до підрядників, які завищили вартість виконаних робіт, передає Радіо "Свобода".

Після стихії в Галицькому районі відновленню підлягали 109 об’єктів, на ремонтні роботи виділили 19 мільйонів 330 тисяч гривень.

Перевірка фінансово-господарської діяльності показала, що вартість виконаних робіт із відновлення сільських доріг у селах Острів, Новий Мартинів та Ганівці завищена на 113 тисяч гривень.

При відновленні зруйнованих стихією вулиць у селі Дубівці було витрачено понад 775 тисяч гривень на ремонт доріг і площі біля сільради, та, як виявилося, згідно з генеральним планом, ремонту підлягали інші вулиці, тобто кошти витратили не за цільовим призначенням, заявили в КРУ.

При будівництві житлових будинків у Галичі й Дубівцях були завищені витрати трудових ресурсів та збільшена вартість будівництва відповідно на 73 тисяч і 212 тисяч гривень.

Під час ревізії підрядники, які відновлювали сільські дороги, провину визнали і помилки виправили, а матеріали ревізії фінансово-господарської діяльності головного відбудовника Галича комунального підприємства "Капітальне будівництво" передали до прокуратури.

Раніше правоохоронні органи порушили 76 кримінальних справ у зв’язку зі зловживанням бюджетними коштами за результатами понад тисячі перевірок Державної служби боротьби з економічною злочинністю щодо цільового використання коштів, виділених на ліквідацію наслідків минулорічного липневого стихійного лиха.

За попередніми даними Міністерства внутрішніх справ, загальна сума встановлених збитків становить понад 19 мільйонів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування