Сину депутата, що збив насмерть дівчину-байкера, висунуто обвинувачення

Понеділок, 13 квітня 2009, 17:25

Водію "Бентлі" Віталію Файнгольду, внаслідок зіткнення з яким загинула мотоциклістка Анна Мішуткіна, висунуто обвинувачення за статтею Кримінального кодексу України про порушення правил безпеки дорожнього руху.

Обвинувачення висунуто слідчим управлінням Головного управління МВС України в Криму, повідомляє Департамент зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ.

Як відомо, 16 вересня 2008 року у Сімферополі, перебуваючи за кермом автомобіля "Бентлі-Континенталь", Файнгольд скоїв наїзд на Мішуткіну, яка перебувала за кермом мотоцикла "Сузукі". Від отриманих травм дівчина загинула на місці події.

У ході розслідування зазначеної дорожньо-транспортної пригоди було призначено відповідні багатоепізодні експертизи, котрі визначили, що в діях водія "Бентлі" була низка порушень правил дорожнього руху, а швидкість авто на момент аварії становила 171 км на годину.

Зазначену кримінальну справу об'єднано з ще однією, порушеною стосовно Файнгольда. Так, 13 червня 2006 року прокуратурою Криму було порушено кримінальну справу за фактом хуліганських дій групи осіб, що мали місце 4 травня 2002 року в кафе "Два капітани" у Сімферополі.

Тоді слідство встановило, що Файнгольд у супроводі двох осіб, перебуваючи в нетверезому стані, відмовився сплатити за вхід до бару та накинувся на касира.

Коли охоронники установи намагалися заспокоїти бешкетників, останні застосували стосовно них електрошокер та газовий балончик. Після цього зловмисники відібрали в охоронців гумові кийки та почали їх бити.

Внаслідок таких протиправних дій охоронникам було завдано численні тілесні ушкодження. За фактом хуліганських дій тоді прокуратура порушила кримінальну справу.

Досудове слідство у цій справі стосовно двох осіб, які супроводжували Файнгольда, завершено. Наразі їм висунуто обвинувачення і підозрювані знайомляться з матеріалами кримінальної справи перед початком судових слухань.

Водночас дії громадянина Файнгольда було виділено в окреме провадження і у понеділок цю справу, порушену стосовно нього, об'єднано зі справою про дорожньо-транспортну пригоду.

Віталій Файнгольд є сином відомого у Криму депутата і бізнесмена Йосипа Файнгольда.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування