Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ не зізнається, коли визначиться з другим траншем

Понеділок, 13 квітня 2009, 17:50

Глава місії МВФ Джейла Пазарбазіоглу відзначає прогрес у переговорах Києва з фондом щодо поновлення співробітництва сторін за програмою stand-by.

"Ми доволі істотно просунулися вперед по наших дискусіях", - заявила вона на брифінгу в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому глава місії не розкрила подробиці переговорів, відзначивши, що протягом 2-3 днів зможе повідомити про прогрес у переговорах.

Відповідаючи на запитання журналістів, Пазарбазіоглу зазначила, що на даний момент фонд моніторить Україну за оригінальною програмою, що стала умовою виділення першого траншу кредиту.

За її словами, після напрацювання місією пропозицій, вона надасть їх раді директорів фонду, після чого програма може бути змінена або затверджена нова.

Пазарбазіоглу ухилилася від відповіді на питання, чи існує граничний термін роботи місії в Києві і затвердження результатів цієї роботи.

"Наша мета - досягти домовленостей, і кожна зі сторін процесу робить усе, щоб цього прогресу досягти", - сказала Пазарбазіоглу.

Вона підсумувала, що багато чого залежить від голосування у Верховній Раді антикризових законопроектів у вівторок.

Крім того, глава місії МВФ в Україні відзначила важливість забезпечення в Україні політичного консенсусу для виходу із ситуації, в якій опинилися країна.

Пазарбазіоглу відзначила, що в ході зустрічі в президента в понеділок для місії "було оптимістичним знаком те, що партії різного політичного спектру об'єдналися заради зусиль для поліпшення ситуації в Україні".

Разом з тим вона відзначила, що "глобальна економічна ситуація дуже важка", спрогнозувавши погіршення показників глобальної економіки.

Зокрема, вона відзначила, що промислове виробництво в нинішньому році буде скорочуватися й у розвинутих країнах, а також у регіоні Центральної і Східної Європи, де місія "очікує дуже великих цифр падіння".

Пазарбазіоглу також спрогнозувала падіння обсягів українського експорту, зокрема, підприємств машинобудування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...