У Ющенка чекають травня і грошей МВФ

Понеділок, 13 квітня 2009, 17:50

У секретаріаті президента сподіваються, що рада директорів Міжнародного валютного фонду в травні ухвалить рішення про надання Україні другого траншу кредиту.

"Ми розраховуємо, що в другій декаді травня відбудеться рада директорів МВФ, яка прийме рішення про завершення першого перегляду програми, а значить про фінансування України другим траншем МВФ", - сказав перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу, повідомляє  "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання, чи згоден МВФ на пропозицію об'єднати транші для України, Шлапак сказав, що МВФ готовий розглянути цей варіант. Він підкреслив, що це питання буде додатково обговорюватися.

При цьому українська сторона підготує меморандум, у якому зафіксує свої зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом.

За словами Шлапака, це буде "меморандум, що визначить зобов'язання, які Україна готова взяти на себе по подальшій роботі з МВФ".

За словами Шлапака, президент України на сьогоднішній нараді запропонував проект цього меморандуму, і до кінця тижня - за 3-4 дні - він буде допрацьований, щоб із проектом меморандуму вийти до МВФ.

Шлапак також повідомив, що на нараді проект меморандуму підтримали прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, глава Національного банку України Володимир Стельмах і голова Верховної Ради Володимир Литвин.

У той же час представник опозиції Микола Азаров не підтримав проект даного меморандуму і виклав вимоги опозиції до антикризової програми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування