Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Банковій хочуть, щоб Тимошенко слухалася Ющенка

Понеділок, 13 квітня 2009, 18:51

Уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський наголосив, що уряд зобов'язаний підтримати ініціативи та напрацювання президента у сфері енергобезпеки.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Запорукою успішних газових переговорів з Росією, про продовження яких сьогодні заявляє український уряд, безперечно, є виконання Кабміном директив глави держави", - йдеться в повідомленні.

Він зазначив, що "обставини та час вимагають продовження переговорного процесу", а чинне національне законодавство визначає, що він може розпочатися виключно після затвердження президентом директив, проект яких подають йому на узгодження Кабміну та "Нафтогазу".

"Вочевидь глава держави мав би позитивно оцінити той факт, що "Нафтогаз" демонструє більш серйозне ставлення до тих загроз, які несуть укладені з Росією 19 січня 2009 року газові контракти", - сказав Соколовський.

"Будьмо реалістами - якщо уряд хоче нарешті вирішити внутрішні питання щодо забезпечення країни енергоносіями, йому варто переглянути свою позицію стосовно ряду ініціатив, напрацьованих за підтримки президента", - заявив він.

За його словами, йдеться передусім про аверсний режим нафтопроводу Одеса-Броди, який уряд "фактично зірвав" у липні 2008 року.

"Досі Кабмін не дав жодних логічних пояснень таким діям, однак тоді він задекларував свою готовність у короткий термін вирішити це питання, але за власними напрацюваннями та схемами. На жаль, уряду в цьому напрямку не вдалося досягнути обіцяного результату", - зауважив Соколовський.

Він заявив, що "є надзвичайно актуальним дотримання урядом своїх зобов'язань і, за відсутності власних ефективних розробок, зосередитися на реалізації напрацювань, здійснених протягом кількох років під керівництвом глави держави".

"Ми є свідками новітньої української "традиції" - ті проекти, які президент відповідно до своїх конституційних повноважень ініціює та контролює, розвиваються нормально. Натомість внутрішні питання - поставки нафти та газу в Україну, які належать до компетенції уряду, часто обмежуються розмовами та обіцянками", - сказав уповноважений.

"Зокрема дотепер Кабмін разом з українськими нафтопереробниками не змогли вирішити питання про забезпечення національного виробника сирою нафтою, а відтак галузь перебуває в стагнації, внутрішній ринок забезпечується за рахунок імпорту, а споживач змушений переплачувати за часто неякісні нафтопродукти", - зазначив Соколовський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: