Литвин розказав про тезу Фукуями і "скріпку" для політиків

Понеділок, 13 квітня 2009, 23:15

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що після отримання траншу кредиту від МВФ в Україні поновиться політичне протистояння.

Про це він сказав в ефірі ICTV, відповідаючи на питання, чи можна вести мову про консолідацію політиків.

"В українській політиці не буває мирних угод, не буває миру. Можливе виключно перемир'я", - впевнений спікер..

"Ми можемо говорити про перемир'я на цьому Страсному тижні, і це перемир'я не тільки пов’язано з тим, що треба думати про вічне, а виходити з того, що скріпкою, яка скріпляє українських політиків, є міжнародні фінансові інституції і необхідність отримати кредит", - вважає Литвин.

"У цьому році при виконанні умов, Україна може отримати від МВФ 10 мільярдів – це як раз та сума, яка піде в резерви НБУ, так як 10 мільярдів буде витрачено на те, щоб підтримати гривню", - пояснив він

Литвин зазначив, що "після того, як буде отримано кредит, всі розійдуться по свої партійних і політичних квартирах".

"І буде продовжуватись протистояння, тому що вже всі стоять на низькому старті щодо президентських перегонів", - сказав він.

Також Литвин закликав до консолідації всієї влади в країні.

"Я переконаний, що Верховна Рада має працювати, особливо зараз. Вся влада має консолідуватися. Іншого виходу просто немає", - зазначив спікер.

"Тим більше, що світ після цієї кризи стане ще більш хаотичним, багатолінійним і є підстави в цьому сенсі погоджуватися із тезою Фукуями про кінець історії, бо ми підійшли впритул до завершення історичної епохи, а нам треба осмислити, що наступний етап буде непростий насамперед для України", - вважає він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування