Ющенка просять скасувати парад

Вівторок, 14 квітня 2009, 10:37

Депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко закликає президента Віктора Ющенка відмовитися від проведення військового параду на День незалежності у цьому році.

Про це він сказав з трибуни парламенту у вівторок.

"Я просив би президента не ухвалювати рішення про проведення військового параду, оскільки це буде негативно сприйнято і у Збройних силах, і у суспільстві. Є більш важливі завдання для держави і для армії, які зараз треба вирішувати", - сказав Гриценко.

Він зазначив, що до комітету з питань національної безпеки і оборони, який він очолює почали надходити звернення від спілок офіцерів і військових про недоцільність проведення параду.

"Люди збурюються, вважають невчасним, вважають, що за нинішніх кризових умов треба займатися збереженням армії і бойової підготовки, а не проводити якісь ритуальні демонстраційні заходи на День незалежності", - сказав Гриценко.

При цьому він зазначив, що президент поки не ухвалив остаточного рішення, "він тільки озвучив своє побажання провести парад, коли працював у Хмельницькому гарнізоні".

Крім того, Гриценко закликав президента внести до парламенту законопроекти про чисельність Збройних сил і про допуск підрозділів іноземних держав для участі у військових навчаннях на території України.

"Чисельність Збройних сил у поточному році. Такий законопроект мав би бути поданий ще у грудні, але такого документу немає і це вносить безлад у планування, фінансове забезпечення", - сказав він.

"Досі не внесений законопроект, який може внести виключно президент, про допуск підрозділів іноземних держав для участі у військових навчаннях на території України. Затримку з ухваленням такого закону я вважаю політичною помилкою. Напередодні виборів це тільки створення зон конфлікту", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...