"Регіони" відмовилися допомагати в одержанні кредиту МВФ

Вівторок, 14 квітня 2009, 10:40

Партія регіонів не має наміру голосувати за законопроекти, необхідні для надання Україні другого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив член фракції Партії регіонів Микола Азаров.

"Ми запропонували нашим партнерам, так і не дочекавшись від них антикризової програми, реалістичного бюджету, наше бачення сьогоднішньої ситуації, наші прогнози і наші заходи і вимоги - якими повинні бути антикризові програма і бюджет", - почав він.

"Партнери попросили перепочинок на вивчення. 8 місяців кризи їх нічому не навчили. Добре, ми дали їм цей час. Але що відбувається? Відбувається спроба в черговий раз нас обдурити", - заявив Азаров.

За його словами, "уряд Тимошенко в цій ситуації цікавить тільки одне – за будь-яку ціну одержати кредит МВФ".

"У результаті замість реалістичних змін до бюджету, що передбачали б заходи соціального захисту, підтримку реального сектора, ми бачимо так звані зміни, мета яких одна – узаконити ті неподобства, ту безгосподарність, що відбуваються в системі "Нафтогазу", - заявив Азаров.

"Другий законопроект – це фактично розвалити систему спрощеного оподатковування. Третє – фактично обмежити право наших людей на одержання пенсій", - продовжив депутат.

"Чи може піти на це Партія регіонів і закрити очі на ухвалення цих законопроектів? Звичайно, ні!", - заявив Азаров.

Коментуючи виступ лідера фракції БЮТ Івана Кириленка, Азаров зачитав "текст офіційного меморандуму з МВФ":

"Додаткове підвищення акцизів і зборів, скасування звільнення від ПДВ, підвищення ціни на газ і прийняття законів, спрямованих на поліпшення фінансового стану Пенсійного фонду".

"Ми приймемо пенсійну реформу, що забезпечить середню і довгострокову стабільність пенсійної системи, що може припускати поступове підвищення пенсійного віку і приведення спеціальних пенсій у відповідність із загальною системною формулою. Ця реформа буде введена найпізніше - до кінця грудня 2009 року", - продовжив він.

"Ми скоригуємо ціни на газ відповідно до їхньої вартості на всесвітньому ринку. Ми налагодимо механізм коригування цін, що передбачає до середини 2010 року скасування субсидій і зменшення вдвічі субсидій на оплату газу населенням", - додав депутат.

"От що ви хочете протягнути. Ви хочете обдурити й український народ і МВФ. Тому що по ваших заявах, ви не збираєтеся це виконувати. Ми вважаємо, що з МВФ треба співпрацювати, але на інших умовах", - заявив Азаров.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування