Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога поспішив розказати, в чому "розписалася" коаліція

Вівторок, 14 квітня 2009, 11:50

Провалом голосування за економічні законопроекти коаліція вкотре розписалася у власній нездатності, заявляє глава секретаріату президента Віктор Балога.

Так він прокоментував голосування у вівторок за низку економічних законопроектів, необхідних для отримання другого траншу кредиту МВФ, повідомляє прес-служба президента.

"Голова Верховної Ради Володимир Литвин, посміхаючись, бідкався, що в сесійній залі не втілюються домовленості, досягнуті на погоджувальній раді керівників фракцій", - зауважив Балога.

Насправді, заявляє глава секретаріату, "причина чергового фіаско в сесійні залі проста й очевидна: немає стійкої більшості, яка була б об'єднана спільними зобов'язаннями і відповідальністю".

"Тому спікер за усмішкою хоче приховати своє зніяковіння тим, що знову й знову суспільство бачить недієздатність того утворення, яке чомусь уперто продовжують іменувати коаліцією", - пояснив Балога.

Глава секретаріату відкинув усі закиди щодо неприйняття законопроектів на адресу президента, вбачаючи в цих заявах намагання виправдатися за явну неспроможність коаліції до результативної роботи.

"Напередодні глава держави чітко висловив свою позицію: Рада має ухвалити закони, які відкривають країні перспективу продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом", - заявив Балога.

"Але парламент не прийняв цей пас, і того розуміння, до якого закликав президент, досягнуто не було. Це означає, що аргументи за позитивне голосування не були достатньо переконливі і для деяких фракцій, і для окремих народних депутатів. Напевно, і голові ВР не вдалося повністю виконати свою консолідуючу місію", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування