Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція Молдови вірить у невинність затриманого в Україні Статі

Вівторок, 14 квітня 2009, 13:35

Голова Демократичної партії Молдавії Дмитро Дьяков заявляє, що родині бізнесмена Габріела Статі, затриманого в Україні за запитом молдавської влади, не відомо його місцезнаходження.

"Родина Статі точно не знає, де знаходиться молдавський бізнесмен Габріел Статі, арештований минулого тижня в Україні", - заявив Дьяков.

Його дочка Наталія була замужем за Статі, у них - троє дітей. Кілька років тому Габріел і Наталія розлучилися, але вони і члени їхніх родин підтримують гарні відносини.

"Я упевнений, що Статі не причетний до безпорядків у Кишиневі. Його просто заздалегідь призначили "винним", - сказав Дьяков.

Він стверджує, що в другій половині дня 7 квітня вже мав інформацію про те, що Статі спробують обвинуватити в безпорядках, які у той момент тільки починалися в будівлі парламенту й адміністрації президента.

"Я його запросив до себе, він мене ще раз запевнив, що не має до всього цього ніякого відношення. Уже уночі він спробував виїхати, але, відповідно до інформації ЗМІ, його затримали в Одесі", - сказав Дьяков.

"Я упевнений у його невинності. І зрозумів це на другий день, коли деякі молдавські політики уже взяли на себе роль прокурорів, виносячи обвинувачення. Це - неправильно", - сказав Дьяков.

Раніше повідомлялося, що влада Молдови оголосила Статі в розшук. Статі був затриманий на території України і зараз вирішується питання про його екстрадицію в Молдавію.

У прес-службі Генпрокуратури "Українській правді" повідомили, що до ухвалення рішення Статі буде знаходитися в ізоляторі тимчасового утримання, однак відмовилися повідомити, у якому місті.

Минулої суботи батько Габріеля - мільярдер Анатолій Статі звернувся до президента України з проханням не робити екстрадицію Статі до проведення міжнародного розслідування.

"Інтерфакс-Україна",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування