Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄЦ дасть Тимошенко голоси, якщо вона прибере "шахрайство"

Вівторок, 14 квітня 2009, 14:50

"Єдиний Центр" і надалі не підтримуватиме урядові законопроекти щодо співпраці з МВФ, якщо у них будуть збережені схеми лобіювання бізнес-інтереси оточення прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив лідер ЄЦ Ігор Кріль, коментуючи неголосування своєї групи за внесення до порядку денного урядових законопроектів.

"Наша позиція залишилася незмінною. Депутати від Єдиного Центру не голосуватимуть за законопроекти, що лобіюють інтереси бізнес-оточення Тимошенко, або ж ставлять малий бізнес на межу виживання", - сказав він, повідомляє прес-служба ЄЦ.

Кріль наголосив, що для того, щоб врахувати зауваження депутатів і "очистити законопроекти від лобізму в уряду було два тижні".

"Але замість роботи над помилками, уряд займався лише інформаційним тиском на Верховну Раду. Очевидно, що для Тимошенко це був легший шлях, аніж відмовити своїм партійним спонсорам у продовженні лобіюванні їхніх інтересів. Інакшого пояснення цій абсурдній ситуації немає", - сказав він.

За словами Кріля, у ЄЦ "залишаються ті ж запитання до урядового законопроекту щодо змін до бюджету".

"Чому Нацбанк повинен сплачувати кошти до бюджету наперед і як це відіб‘ється на роботі головної фінансової установи країни? Хто з "любих друзів" Тимошенко стоїть за формулюванням "виключні випадки", які дозволяють Аграрному фонду закуповувати та продавати дизпаливо і міндобрива? Наскільки економічно виправданим є обмін акцій національних акціонерних компаній на державні облігації? Чи не є це спробою прихованої емісії?", - перерахував він.

На думку Кріля, ще більш нелогічними в умовах кризи є пропозиції до законопроекту про загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування.

"У той час, коли увесь світ думає про те, як зменшити податковий тягар для малого бізнесу, наш уряд робить все навпаки. Фактично він пропонує ще один "прихований податок", який спровокує втечу "у тінь" та нову хвилю безробіття", - сказав він.

На його думку, "антикризові законопроекти потрібні, але без лобізму і шахрайства".

"Урядовці повинні терміново доопрацювати законопроекти, щоб вже цього тижня парламент зміг би прийняти реальні антикризові пропозиції уряду", - сказав Кріль.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...