Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко радить Тимошенко винести уроки з помилок 2008 року

Вівторок, 14 квітня 2009, 15:23

Одна з причин скрутного стану українського сільського господарства є адміністративне регулювання цін, яке здійснював уряд у 2008 році.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час наради з питань фінансового стану підприємств АПК та ситуації у тваринництві у Київській області, повідомляє прес-служба глави держави.

"Внаслідок цінової регуляції по всіх видах сільськогосподарської продукції агропромисловий комплекс потрапив у критичну ситуацію", – сказав Ющенко.

"Заборона вивозу зерна чи олії, чи регулювання рентабельності по всіх продуктах сільськогосподарського виробництва були зумовлені надзвичайно хибним підходом так званої боротьби проти інфляції", - додав президент.

Очевидно, за словами Ющенка, уряд при цьому мав на увазі, що якщо заборонити виробникові вивозити зерно за кордон, то хліб у ціні впаде.

"Натомість такі підходи призводять лише до втрат для власного виробника, загострення ситуації на продовольчих ринках та у виробництві", - зауважив президент.

Глава держави підкреслив, що обмеження експорту зернових відбулося у момент найвищої ціни на зерно на світових ринках.

Ющенко закликав уряд винести уроки з 2008 року. Інакше, на його думку, цього року ситуація через такі методи управління ще погіршиться.

Президент нагадав, що після того, як було обмежено експорт зернових, було запроваджено квоти на експорт олії.

При цьому більш як половину всіх квот отримали 2 з 40 підприємств галузі. Засновником одного із цих підприємств є народний депутат від БЮТ, зауважив президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...