Депутати подолали вето Ющенка на "електричний" закон

Вівторок, 14 квітня 2009, 16:35

Депутати подолали вето президента на зміни до закону про експорт електроенергії.

За проголосувало 408 депутатів.

Як відомо, минулого тижня президент ветував цей закон.

Зокрема він вважав неефективним для держави те, що енергопостачальники для здійснення експорту електричної енергії зможуть закупити необхідний її обсяг на оптовому ринку електричної енергії України за оптовою ринковою ціною, оскільки ціни на експортовану електричну енергію визначаються НКРЕ України, виходячи з економічної доцільності та рівня цін на електричну енергію, що склався на зовнішніх ринках.

Натомість голова парламентського комітету Микола  Мартиненко зауважив, що президент не звернув на це увагу, і всі його зауваження мають виключно лобістський характер.

Раніше Мінпаливенерго звернулося до секретаріату президента з проханням розглянути можливість накласти вето на цей законопроект.

Президент "Енергетичної консалтингової групи" Олексій Шеберстов вважає, що ці дії Мінпаливенерго спрямовані на те, щоб затягнути реформу ринку експорту електроенергії, зберегти непрозорі схеми.

"Поки що нинішні схеми експорту будуть діяти, гроші будуть надходити не державі, а підприємцю сумнівного походження. А електроенергія буде продаватися на експорт за заниженими цінами, як це відбувається зараз", - говорить Шеберстов.

Зараз експорт електроенергії контролюється компаніями Korlea Invest і Ukrenergy Holding підприємця Василя Бечваржа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...