Тимошенко задовольнила МВФ. "Дірки" в бюджеті залатали новими цінами на газ

Вівторок, 14 квітня 2009, 18:15

На позачерговому засіданні у вівторок Кабмін ухвалив усі постанови, які не були ухвалені Верховною Радою і необхідні для продовження співпраці МВФ з Україною

Про це на брифінгу заявила прем’єр Юлія Тимошенко.

"Всі постанови уряду були ухвалені одноголосно", - сказала вона, висловивши сподівання, що завдяки цьому співпраця з МВФ відновиться.

Тимошенко зазначила, що усі ухвалені рішення спрямовані на наповнення дохідної частини Держбюджету за рахунок скорочення частини видатків несоціального характеру.

Зокрема, за її словами, була ухвалена постанова про підвищення цін на електроенергію та природний газ для "заможних людей, які живуть у великих будинках і можуть собі дозволити розкіш споживати великий обсяг електроенергії".

"Ціна на газ і електроенергію піднімається з певної граничної межі споживання. При цьому для електроенергії, яка споживається для опалення і гарячої води ціна залишається такою ж, якою була", - сказала Тимошенко.

"Ті обсяги використання електроенергії і газу, які є граничними, дуже ретельно обраховані і стосуватимуться тих людей, які живуть у великих приватних будинках", - додала вона.

Також, за її словами, окремою постановою Кабмін збалансував фінплан НАК "Нафтогаз України".

"Ми прийняли ті позиції збалансування фінплану, які сьогодні мусили бути прийняті Верховною Радою. Ми знайшли правові можливості зробити це через постанову уряду. Можливо, ми не всі аспекти могли врахувати, але після ухвалення цієї постанови фінансовий баланс "Нафтогазу" повністю збалансований і там немає дефіциту", - сказала Тимошенко.

Окремою постановою, за її словами, було збалансовано Пенсійний фонд.

"Були ухвалені порядки, які забезпечують рівні умови для всіх платників до Пенсійного фонду, і вони забезпечать додаткові надходження до Пенсійного фонду. Усі громадяни України будуть платити рівні внески до Пенсійного фонду", - сказала Тимошенко.

Крім того, за її словами Кабмін ухвалив "пакет постанов" про "легалізацію грошей, які отримують бюджетні установи за надання платних послуг".

"Ми зробимо все для того, щоб всі платні послуги, які надаються громадянам, потрапляли до бюджету", - сказала прем’єр, додавши, що "жодної додаткової платної послуги не введено".

За її словами, після ухвалення цієї постанови всі держустанови будуть мати свої госпрозрахунки, на які вони зможуть отримувати гроші за платні послуги і розпоряджатися ними самостійно.

Тимошенко також заявила, що на засіданні було ухвалено спільну постанову уряду і Нацбанку, "яка стосується започаткування спільних дій щодо рекапіталізації тих системних банків, в яких сьогодні введено адміністрацію Нацбанку".

"Рекапіталізовуватися ці банки будуть за рахунок грошей уряду, і ці гроші надаватимуть для того, щоб повернути депозити людям, які мають депозитні рахунки в банках, які сьогодні припинили платежі", - сказала вона.

При цьому Тимошенко підкреслила, що це стосується "системних банків першої категорії".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News