Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін продовжує заклинати: треба спокійно будувати трубу в обхід України

Вівторок, 14 квітня 2009, 18:49

Проект газопроводу Північний потік стає все більш міжнародним і все більш загальноєвропейським.

Про це заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін на зустрічі з главою комітету акціонерів Північного потоку, екс-канцлером Німеччини Герхардом Шредером, повідомляє прес-служба партії Єдина Росія.

"Знаю, що пан Шредер і виконавча дирекція Північного потоку активно працюють по цьому проекту. Ми добре знаємо, і багато разів говорили, що дефіцит енергоносіїв у Європі буде наростати, і ми повинні спокійно пояснювати свою позицію, спокійно працювати над реалізацією цього проекту", - сказав Путін.

Він запропонував поговорити по всіх аспектах здійснення цього проекту і подякував Шредеру за ті зусилля, які прикладаються до його реалізації.

"Тим більше, що це відповідає інтересам дуже багатьох європейських країн, насамперед Німеччини і Росії", - сказав Путін.

Прем'єр Росії зазначив, що завдяки реалізації цього проекту Німеччина стане не тільки великим споживачем, але і найбільшим транзитером.

У свою чергу, Шредер зазначив, що "Північний потік нічого ні в кого не віднімає, але дає таку стабільність газопостачанню Європи, якої не було раніше".

"Ми цілком додержуємося нашого плану, що стосується всіх аспектів підготовчих робіт", - сказав Шредер.

Він висловив сподівання, що за допомогою спокійної дискусії вдасться перебороти існуючий опір цьому проекту, що "не завжди пов'язаний із предметними занепокоєннями".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування