Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко уточнили, кому підвищать ціни на газ

Вівторок, 14 квітня 2009, 19:41

Уряд рекомендував Національній комісії з регулювання електроенергетики підвищити тарифи на газ і електроенергію для окремих категорій населення.

Про це повідомив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський журналістам після засідання Кабміну у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, уряд рекомендував НКРЕ збільшити на 5% для тієї категорії населення, яка споживає понад 2,5 тис. куб. м. газу і на 10% для тієї категорії населення, яка споживає понад 6 тис. куб. м. газу.

Уманський також уточнив, що уряд рекомендував НКРЕ збільшити в 3,5 рази тариф на електроенергію для споживачів, які споживають понад 600 кіловат годин на місяць.

Як уточнив міністр палива та енергетики Юрій Продан уряд також рекомендував НКРЕ не застосовувати збільшення тарифу на електроенергію до багатодітних сімей, які виховують не менше трьох дітей, а також прийомних сімей, які взяли на виховання від одного до чотирьох дітей.

Також рекомендовано не застосовувати цей тариф до тих категорій населення, які проживають у будинках, обладнаних електроплитами, і використовують електроенергію для опалення житла за наявності лічильників диференційованого (тризонного) обліку.

За даними прес-служби Кабміну прийняття рішень НКРЕ про підвищення тарифів на газ і електроенергію для населення дозволить збалансувати фінансовий стан національних енергокомпаній.

Таке рішення дозволить отримати у 2009 році додаткові надходження від підвищення тарифів на газ у розмірі близько 100 млн грн і від підвищення тарифів на електроенергію - 600 млн грн.

Крім того, Кабмін знову ввів 2% надбавку до тарифу на газ для промислових підприємств.

"2%, які й так були визначені постановою уряду, знову встановлюємо, і даємо додатковий ресурс ("Нафтогазу") для компенсації різниці в цінах на газ для теплокомуненерго", - сказав в.о. міністра фінансів Уманський.

За його словами, це дозволить "Нафтогазу" додатково отримати 560-580 млн грн на ці цілі.

Уманський уточнив, що підвищення не торкнеться лише підприємств, які використовують природний газ як сировину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування