Росія визнає, що програла війну "маленькій, не самостійній" Україні

Вівторок, 14 квітня 2009, 22:40

Росія програла інформаційну війну в Європі під час "газового конфлікту" з Україною.

Про це заявив заступник голови Держдуми РФ Валерій Язєв, виступаючи на парламентських слуханнях на тему: "Законодавчі аспекти інформаційного забезпечення національних інтересів Росії на міжнародній арені", повідомляє УНІАН.

За його словами, "громадська думка в Європі за два тижні "газової війни" змінилася на протилежну".

"Якщо 2-3 січня вину покладали на Україну, то 7-8 січня громадська думка змінилася - вину покладали приблизно однаково на Росію та Україну, але коли після 8 січня почали мерзнути Балкани, однозначно вину Європа переклала на Росію", - сказав віце-спікер Держдуми.

За словами Язєва, така позиція мотивувалася тим, що Україна "маленька, не самостійна держава, яку кривдить Росія".

Він заявив, що в суспільній свідомості Європи все бути поставлено "з ніг на голову" – "Росія пішла на припинення транзиту з метою покарати Україну".

Він переконаний, що Росії в таких ситуаціях необхідно формувати громадську думку не в Україні, а в Європі.

Заступник голови Держдуми наголосив, що за останній час інформаційний складник став вагомішим у питанні забезпечення національної безпеки РФ.

"Завоювання інформаційної переваги стало обов`язковою умовою забезпечення перемоги в будь-якій боротьбі - військовій, політичній…", - сказав Язєв.

За його словами, для вирішення таких завдань потрібно розвивати можливості ЗМІ для своєчасного доведення інформації для російських та іноземних громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування