Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ПІДЕ НА УСІ ВИБОРИ, щоб ніхто не подумав про слабкість і зраду

Середа, 15 квітня 2009, 09:00

Президент Віктор Ющенко має намір брати участь і в президентських, і в парламентських виборах у випадку, якщо вони будуть призначені на один час.

"Думаю, я буду брати участь і там, і там", - сказав він в інтерв'ю російському "Комерсанту" і "Комерсант-Україна", повний текст якого опубліковано 15 квітня.

Відповідаючи на запитання, що змінилося, що змусило його підтримати ідею одночасних дострокових виборів президента і Верховної Ради, тоді як раніше він заявляв про неможливість таких одночасних виборів, Ющенко сказав:

"Дострокові вибори не є трагедією. Я про це говорив і рік, і два роки тому, і зараз, бо парламент у нас є постійним джерелом кризи. Але проведення парламентських виборів не є для мене самоціллю. Головне – уникнути старих помилок у новому парламенті".

"Зараз у Верховній Раді йде боротьба двох парламентських мегапартій. Одна партія кістьми ляже, щоб не допустити фінансування виборів, тому що її влаштовує навіть та система, яка зараз є в парламенті – відсутність більшості. Водночас інша політична сила розуміє, що в неї є три-чотири тижні, щоб легітимно отримати владу шляхом дострокових виборів", - додав Ющенко.

"Я дав парламенту стимул для проведення дострокових виборів у Раду – погодився на дострокові президентські вибори. Але я поставив умову, що парламентські вибори ми повинні проводити за новим принципом. Заради цього можна пожертвувати декількома місяцями мого перебування на посаді глави держави, тому що такі вибори можуть принести в парламент нову якість і стабільність", - підкреслив президент.

На запитання, коли, на його думку, відбудуться ці вибори і чи буде це 25 жовтня поточного року, Ющенко заявив:

"Я прошу вас забути про дату 25 жовтня як про легітимну дату чергових президентських виборів. Це надумана дата, яка нічим не обґрунтована".

"Що стосується дати проведення дострокових одночасних парламентських і президентських виборів, то я зараз не візьмуся назвати її. Це повинні зробити юристи, дотримуючись букви і духу Конституції, не порушуючи термінів проведення виборів парламенту і президента", - додав він.

Ющенко також зазначив, що ознайомлений із рейтингами політиків і політичних сил: "Так, я їх отримую. Але якщо я побачив рейтинги, це не означає, що я одразу повинен хапатися за валідол і змінювати свої наміри".

"Я знаю, що за мною все одно стоїть кілька мільйонів людей, які поділяють мої цінності. І якщо я прийму інше рішення, ці люди сприймуть його як прояв слабкості і як зраду, як відмову від завершення розпочатої справи", - упевнений він.

За словами Ющенка, "сьогодні нації потрібні державні діячі, які будуть говорити те, про що я говорю зараз (про Голодомор, вступ до НАТО тощо)". "Можливо, люди не зрозуміють їх сьогодні. Можливо, навіть через п'ять років їх ще не зрозуміють. Але прийде час, і до них повернуться!", - упевнений президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування