Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Яценюка намічається спонсор і "спільник"

Середа, 15 квітня 2009, 10:16

Екс-голова "Чорноморнафтогазу" Ігор Франчук готовий вкласти гроші у фонд виборчої кампанії Арсенія Яценюка у випадку свого вступу в його партію.

"Готовий, тому що це буде неправильно – робити ставку на політичну силу, здатну допомогти тобі здійснити ідеї, і не допомагати їй. Але говорити про конкретні цифри поки рано", - сказав Франчук в інтерв'ю газеті "Дело".

У той же час, він дав зрозуміти, що поки що не має наміру приєднуватись до якоїсь політичної сили і балотуватися у Верховну Раду.

"У сьогоднішньому форматі виборчої системи за закритими списками, де робота зводиться до простого натискання кнопки, не бачу своєї участі в кампанії", - сказав Франчук.

"У той же час мені імпонує політсила, лідером якої є Арсеній Яценюк. Думаю, переговори з приводу нашого політичного майбутнього ще попереду", - додав він.

Франчук також розповів, що продовжує співпрацю з Партією зелених, за списками якої намагався пройти до парламенту.

"Співпрацюємо і з партією, і з її головою Володимиром Костеріним. У Верховну Раду нам не вдалося пройти, бо не вистачило коштів для широкомасштабної політичної кампанії. Тоді, до речі, надходили пропозиції від найбільших політичних гравців купити партію", - сказав він.

"Думаю, що грошей для самостійної боротьби в нас не буде і на наступних парламентських виборах. Тому перша ініціатива Партії зелених буде пов'язана з пропозицією про спільну роботу з політичною силою Арсенія Яценюка", - додав Франчук.

Говорячи про нереалізоване наприкінці 2005 року бажання стати членом партії "Наша Україна" і причинах цього, він розповів: "Я запропонував зайнятися партійною роботою на (Кримському) півострові, говорив на цю тему з куратором по Криму Миколою Мартиненком. Але підтримки не знайшов. У результаті "Наша Україна" не представлена в кримському парламенті, її практично немає в місцевих органах самоврядування".

Франчук також розповів деякі подробиці свого бізнесу і прокоментував чутки про те, що серед його партнерів – прізвища Порошенка, Жванії, родини Ющенка.

"У нас один час були спільні проекти тільки з Давидом Жванією, а з іншими – ні", - сказав Франчук.

"Давиду Важавичу (Жванії) цікаве суднобудівне виробництво. Зокрема, ми намагалися налагодити на керченському заводі "Затока" (тоді він належав йому) будівництво високотехнологічних платформ для морського видобутку. Але зараз наші бізнес-відносини залишилися в минулому. Хоча не виключаю, що вони відновляться, можливо, і за цим проекті", - додав екс-голова "Чорноморнафтогазу".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...