Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і "Регіони" знову ведуть переговори. Коаліція буде до травневих свят?

Середа, 15 квітня 2009, 10:41

Між фракціями БЮТ і Партії регіонів знову активізувалися переговори про коаліцію.

Про це пише Сегодня з посиланням на джерела в керівництві Партії регіонів і БЮТ.

За словами співрозмовника, сторони хочуть внести зміни до Конституції і остаточно вирішити питання, хто стане президентом, а кому дістанеться посада прем'єра, і як між ними будуть розподілені повноваження.

"Консультації йдуть важко. Але, думаю, десь до 28 квітня, як раз до травневих свят, коаліція, можливо, буде створена", - вважає джерело в керівництві Партії регіонів.

"Так, консультації тривають, але ви знаєте, поки що жодних спільних документів не вироблено, і коаліційна угода ще не готова", - зазначив співрозмовник з БЮТ.

Однак, за його словами, "якщо група Ахметова-Колеснікова двома руками за коаліцію (традиційно за неї і група Клюєва), то проблема поки у Вікторі Федоровичі (Януковичі)".

"До того ж не хочеться наврочити. Вже тричі ми підходили до створення коаліції, і тричі все зривалося", - сказав співрозмовник.

Факт активізації консультацій визнали і супротивники створення коаліції ПРіБЮТ у Партії Регіонів з так званої групи Льовочкіна.

"Так, вони мають місце, але скажу вам відверто, я не вірю в їх успіх. Ступінь недовіри між Януковичем і Тимошенко настільки великий, що вони нічим не завершаться. Та й рейтинг, самі знаєте, зараз у Януковича зростає, а у Тимошенко падає", - сказав співрозмовник.

Водночас один з лідерів Партії регіонів Олександр Єфремов сказав, що перспективи коаліції з Тимошенко тануть з кожним днем, і він не бачить необхідності для "Регіонів" "підставляти плече і пов'язувати своє майбутнє з політичними банкрутами з БЮТ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування