Ющенко обіцяє позбутися одіозних політиків

Середа, 15 квітня 2009, 11:45

Президент Віктор Ющенко заявляє, що в партії Народний союз "Наша Україна" готуються кадрові чистки.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна, опублікованому в середу.

"Позаминулого тижня я зібрав президію партії, де був представлений план її відновлення. Нам потрібно перереєструвати членів, обновити й у багатьох випадках перереєструвати виконкоми", - розповів Ющенко.

"Нам потрібно відокремитися від тих людей, кар'єристів, які принесли партії колосальну шкода, відстоюючи свої бізнес-інтереси", - додав президент.

Він не захотів назвати, про кого конкретно йдеться, відзначивши, що "у президента мають бути тільки гарні новини, а все погане нехай робиться вустами інших людей".

"Але можу вас запевнити, що тут дії будуть рішучими і кардинальними. Ви побачите, як ми попрощаємося з одіозними людьми, які розчарували партію", - сказав Ющенко.

"У багатьох обласних організаціях нам потрібно буде поміняти керівництво, обновити раду партії і виконком. А потім швидко провести обласні конференції і всеукраїнський з'їзд", - додав він.

Він також припустив, що з'їзд відбудеться через місяць або максимум через "місяць і один тиждень".

Ющенко також не упевнений у можливості об'єднання НСНУ і партії "Єдиний центр".

"Відповім прямо — тут є складності...(задумався). Давайте відійдемо від конкретики "Єдиного центра"... Я нагадаю про історію об'єднань. З 2002 року я викликав з того світу стільки політичних трупів!" – сказав він.

"Ми тоді рятували цілі рухи, плеяди політиків, що, як мені здавалося, ще можуть послужити Україні. Але в підсумку об'єднання в блок привело нас до підриву цілісності, мобільності й ефективності прийняття рішень", - пояснив Ющенко.

Він також нагадав, що намагався об'єднати усіх — починаючи від Руху Бориса Тарасюка й УНП Юрія Костенка і закінчуючи християнськими демократами, однак "практика показала, що демократичні сили дуже погано склеюються".

"Причому перешкодою стає не національна ідея, а маленьке его дрібних політиків, учорашніх політиків", - пояснив він.

"Виходячи з цього досвіду сьогодні в мене, чесно скажу, мало бажання поєднуватися з кимось на партійному рівні. Уже нагромадилася утома, набридло бути палочкою-виручалочкою для інших політичних сил. Хоча, звичайно, я не говорю категоричне "ні", тому що триває політичний процес, і можливі компроміси", - сказав Ющенко.

Як відомо, Ющенко є головою "Народного союзу "Наша Україна".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...