Ідеальний президент України: відповідальний лідер, здатний вирішувати проблеми

Середа, 15 квітня 2009, 13:53

Незалежно від регіону проживання, більшість жителів країни (53%) хотіли б бачити на посаді президента насамперед сильного лідера.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного компанією Research & Branding Group.

При цьому сильне лідерство більш важливе для виборців західних областей (59%), а ефективність роботи і здатність вирішувати проблеми – для жителів Південного-Сходу країни (47%).

Відповідаючи на запитання про найважливіші якості для людини з погляду респондентів, яку вони б воліли бачити на посаді президента, 52% опитаних хотіли б бачити президентом компетентну і відповідальну людину.

41% респондентів хотіли б бачити президентом людину, яка довела ефективність своєї роботи і здатна вирішувати проблеми.

За твердість, уміння відстоювати свою позицію висловилися 25,8% опитаних, досвід роботи в сфері управління важливий для 24,4%, уміння сформувати команду – для 20%.

Цінують дипломатичність, уміння йти на компроміси 15,9% респондентів, гарного організатора - 13,4%, "новизну", нестандартність поглядів - 8,2%, вагалися з відповіддю - 1,6% опитаних.

Опитування проводилося з 1 по 9 квітня на всій території України. Були опитані 2078 людей віком від 18 років. Очікувана середня помилка вибірки складає 2,2%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...