Грузинська позиція розширює протести в регіони

Середа, 15 квітня 2009, 14:06

З 21 квітня лідери грузинської опозиції починають кампанію в регіонах країни з метою мобілізації прихильників.

Про це заявила 15 квітня лідер партії "Рух за єдину Грузію" Ека Беселія.

"З вівторка лідери опозиції планують відправиться в регіони. Ми плануємо підключити все населення Грузії. Ми забезпечимо, щоб їхні організовані колони направилися в столицю й у цьому процесі буде брати участь не тільки Тбілісі, але і вся Грузія", - сказала Беселія.

Також лідери опозиції в середу планують відновити акцію протесту на проспекті Руставелі перед будівлею Парламенту.

Законодавчий орган до цього часу залишається закритим. Апарат парламенту дотепер не працює. Пересування в будівлі здійснюється по в суворому режимі.

Встановлені опозицією наметові містечка й імпровізовані камери-клітки залишаються знову в резиденції президента і поряд із будівлею Громадського мовника.

Проспект Костава перед цією будівлею був перекритий у вівторок увечері, але вночі рух проспектом було відновлено і залишається відкритим.

Незважаючи на те, що деякі опозиційні лідери розглядали можливість призупинення акцій протесту у великодні дні, зрештою було прийняте рішення про продовження акцій.

Вночі невідомі особи напали на трьох активістів опозиції недалеко від резиденції президента в Авлабарі (район у Старому Тбілісі) і побили їх. За повідомленням грузинських телекомпаній, один з потерпілих був переведений у лікарню.

У той же час співак і прихильник опозиції Зураб Манджавідзе заявив, що також вночі недалеко від проспекту Руставелі на нього і його двох братів напали невідомі особи і побили їх.

Лідери опозиції заявляють, що факти нападу на учасників опозиційної акції підсилять протест проти опозиції.

Civil Georgia, Грузия Online

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування