Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко радить МВФ конкретно вимагати з Тимошенко

Середа, 15 квітня 2009, 14:32

Міжнародному валютному фонду доцільно установити конкретні вимоги до уряду відносно рекапіталізації банків, а також щодо питання переведення коштів бюджетних організацій у державні банки.

Про це заявив президент Віктор Ющенко на нараді в Національному банку в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, для ефективного вирішення питання рекапіталізації банків МВФ необхідно поставити конкретну задачу перед урядом по внесенню відповідних сум у капітали банків у конкретні дати.

Щодо переведення коштів і депозитів бюджетних організацій у державні банки (відповідну можливість розглядає Кабінет міністрів України), то Ющенко відзначив, що допустити цього не можна, оскільки буде завдано шкоди всій банківській системі в цілому.

"Як тільки така постанова (Кабміну про переведення коштів бюджетних організацій у держбанки ) з'явиться, я її скасую... Мені ці експерименти в системі набридли", - підкреслив президент.

Ющенко також повідомив, що валові міжнародні резерви Національного банку на кінець 2009 року можуть скласти $14-14,9 млрд без врахування нових надходжень від Міжнародного валютного фонду.

За його словами, з урахуванням надходжень від МВФ рівень міжнародних резервів може скласти на кінець поточного року $25-26 млрд.

Глава держави також повідомив, що за перший квартал з України вивезено $4,7 млрд., тоді як планувалося $4,5 млрд.

До кінця поточного року, за його словами, необхідно додатково здійснити зовнішніх платежів по зобов'язаннях у розмірі від $22 млрд до більш ніж $24 млрд. за різними оцінками.

Президент уточнив, що в II-IV кварталах держсектор має направити на обслуговування зовнішніх зобов'язань $2,8 млрд., у банківський сектор - $12,5 млрд. і реальний сектор економіки - $9,5 млрд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування