Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замок, від якого відмовились родичі Балоги, передали під крило Тимошенко

Середа, 15 квітня 2009, 16:20

Верховна Рада ухвалила проект постанови про заходи щодо збереження пам'ятки культурної спадщини замку "Паланок" в Мукачеве.

Проект постанови, співавторами якого є депутати Микола Томенко, Ірина Геращенко, Ганна Герман та Михайло Косів, було зареєстровано в парламенті 18 березня 2009 року, повідомляє прес-служба Томенка.

Метою постанови є впорядкування правового поля щодо замку "Паланок" та надання йому статусу державного історико-архітектурного заповідника у відповідності з законом "Про охорону культурної спадщини".

У постанові рекомендується Кабінету міністрів розробити в установленому порядку заходи щодо створення державного історико-архітектурного заповідника "Замок "Паланок" з віднесенням його до сфери управління Міністерства культури та туризму.

Як відомо, наприкінці січня 2009 року засновники ТОВ "Високий замок", серед яких дружина глави секретаріату президента Оксана Балога і дружина двоюрідного брата Балоги Марина Петьовка, відмовилися від оренди приміщень замку "Паланок".

Після цього міська влада Мукачеве заявила про вимушеність оголосити новий конкурс на оренду приміщень замку. Однак 17 березня 2009 року конкурс було скасовано через відсутність покупців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування